ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εβδομάδα 22/4 - 26/4 στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος

Εβδομάδα 22/4 - 26/4 στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος

Η εκπαιδευτική ομάδα των Κδαπ Δήμου Μαραθώνος, εύχεται ολόψυχα Καλό Πάσχα με υγεία , ευλογία και ελπίδα! Το Αναστάσιμο Φως να φέρει στις καρδιές όλων γαλήνη και χαρά! Ραντεβού ξανά στις 13 Μαΐου για τις αγαπημένες δημιουργικές απασχολήσεις των πολυαγαπημένων μας παιδιών!

Καλή Ανάσταση!!!!

Εργαστήρι σχολικής μελέτης : Και αυτή την εβδομάδα μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν για να συμπληρώσουν τα σχολικά καθήκοντα της επόμενης μέρας καθώς και τις εργασίες τους για την περίοδο του Πάσχα! Επόμενο ραντεβού μας στις 13/5! Ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα πολυαγαπημένα μας παιδιά!

Κυρία Βέρα και Κυρία Μαρία!

Εργαστήρι Παραμυθογνωσιας -ταξιδιού στη γνώση:

Σε άκρως κατανυκτικό και πασχαλινό κλίμα κύλησε για τα εργαστήριά μας η εβδομάδα που μας πέρασε! Διαβάσαμε την ιστορία " Τα τρία δέντρα του Ιησού".

Αφιερώσαμε την εβδομάδα μας στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας την περίοδο του Πάσχα , που είναι μπλεγμένα με την ορθόδοξη χριστιανική μας παράδοση. Αναβιωσαμε το έθιμο του Λαζάρου, φτιάχνοντας τα καθιερωμένα λαζαράκια μας και τα κορίτσια μας ως Λαζαρίνες, κρατώντας το ομοίωμα του Λαζάρου, έψαλλαν τα "κάλαντα του Λαζάρου " με τα λουλουδένια καλαθάκια τους και ματσάκια από αμάραντο στα χέρια. Η Ανάσταση του Λαζάρου αποτελεί την εισαγωγή στην Αγία Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και τον προάγγελο της Ανάστασης του Χριστού. Μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά βιβλιαράκια με τα κάλαντα, την περιγραφή του εθίμου και σελίδα ζωγραφικής με τη στιγμή της Ανάστασης . Παράλληλα το κάθε παιδί, έφτιαξε το δικό του Λαζαρακι με γλωσσοπιεστρο και αμάραντο στο λαιμό του . Αναφερθήκαμε εκτενώς σε κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και στο περιεχόμενό της καθώς και τους συμβολισμούς πίσω από κάποια έθιμα. Για την Κυριακή των Βαϊων φτιάξαμε βάγια και τον Χριστό 3d πάνω σε γαϊδουράκι! Φτιάξαμε τροχό με διπλόκαρφο για τα πολύ σημαντικά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και βάψαμε κόκκινα αυγά μαθαίνοντας τους θρύλους και τους συμβολισμούς για αυτό το έθιμο της Μεγάλης Πέμπτης. Φτιάξαμε καλαθάκια , τα στολίσαμε και πάνω σε διακοσμητικό χόρτο βάλαμε τα φρέσκο βαμμένα αυγουλάκια μας,ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά πήραν και ένα παπυρακι με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το βάψιμο και το έθιμο! Τα παιδιά το καταευχαριστήθηκαν!

438128820_750577060595702_5803907249317423819_n_a11ae.jpg

Τέλος δωρίσαμε στους πολυαγαπημένους μας μαθητές διακοσμητικό ρεσο από βότσαλο , ξύλινο σταυρό και αμάραντα λουλούδια σε ανάμνηση της Σταύρωσης του Χριστού.

Ευχόμαστε ολόψυχα, οι οικογένειες όλων σας καθώς και τα λατρεμένα μας παιδιά να περάσετε υπέροχα, να έχετε Καλή Ανάσταση και να δημιουργήσετε ξεχωριστές αναμνήσεις, ώστε να έρθετε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία που έχουμε! Με πολλή αγάπη κυρία Βέρα και Κυρία Μαρία!

Μάθημα ζωγραφικής – σχεδίου:

Το εργαστήρι μας, για άλλη μια χρονιά πιστό στο έθιμο της δημιουργίας πασχαλινών λαμπάδων αφιέρωσε όλη την εβδομάδα σε αυτόν τον σκοπό. Λαμπάδες άσπρες, μλπε, ροζ κτλ, ήρθαν στα ΚΔΑΠ μας σε στόχο να τις " ντύσουμε " για να είναι έτοιμες για την Ανάσταση!!! Τα χέρια μας δούλεψαν πολύ, η φαντασία μας ενεργοποιήθηκε και καταφέραμε να συνδυάσουμε χρώματα με φτερά, κορδέλες με στολίδια, σπάγκο με πέρλες, κοχύλια με αποξηραμένα λουλούδια και πολλά πολλά άλλα!!

Ευχόμαστε οι παραλήπτες των λαμπάδων να μείνουν ευχαριστημένοι, γιατί τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες και ξεχωριστές λαμπάδες.

Καλή Ανάσταση σε παιδιά και γονείς με υγεία και πολλά πολλά πολλά χαμόγελα! Καλό Πάσχα!!

438058494_750577257262349_4035363952013607705_n_d5c25.jpg

Διαδραστικό εργαστήρι μουσικής:

Tην προηγούμενη εβδομάδα παίξαμε με τα όγδοα κι αφού τα κατανοήσαμε, εξασκηθήκαμε με αυτά πάνω σε κάποια τραγουδάκια. Σας παρουσιάζουμε ένα από τα τραγουδάκια μας "τα ποντικάκια".

Εργαστήρι κατασκευάζω και δημιουργώ:

Με τα παιδιά με αφορμή το Πάσχα κατασκευάσαμε από αβγοθήκες μικρά κοτοπουλάκια και διακοσμήσαμε και αληθινά αβγουλάκια με χαρτοπετσέτες και τα τοποθετήσαμε μέσα στις θήκες.

Εργαστήρι συναισθηματικής αγωγής:

Και γι αυτή την εβδομάδα μιλήσαμε με τα παιδιά για τους ανθρώπους που εμπιστεύονται (τις ρίζες τους) αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (τον αέρα ). Οι ρίζες πάντα θα κρατούν σε ισορροπία το δέντρο (τον κάθε άνθρωπο) όσοι άνεμοι και εάν έρθουν.