ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παιανία προς τιμή του πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παιανία προς τιμή του πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παιανία προς τιμή του πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου.

Ο κακός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο για τους εκατοντάδες κατοίκους οι οποίοι παρέστησαν στις ανοιχτές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Παιανίας ενώ μεγάλη επισκεψιμότητα είχαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα.

«Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα για ακόμα μια χρονιά την αγάπη με την οποία οι κάτοικοι του δήμου μας αγκάλιασαν το σύνολο των εκδηλώσεων, από τις εκθέσεις μέχρι τη μεγάλη συναυλία με την εξαιρετική Πίτσα Παπαδοπούλου και τον συνθέτη των επιτυχιών Γιώργο Θεοφάνους. Παρά το γεγονός πως ο καιρός δεν αποδείχθηκε σύμμαχος, εν τούτοις η πλατεία μας γέμισε ασφυκτικά ενώ και την Κυριακή οι συμπολίτες μας διασκέδασαν στις υπαίθριες δραστηριότητες που προετοιμάσαμε ειδικά για τα μικρά παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συλλόγους του τόπου μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις δείχνοντας ότι ο πολιτισμός μας έχει έντονο άρωμα παράδοσης και δεν ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε για να βρισκόμαστε σήμερα εδώ» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Όλα τα χρόνια μία ημέρα ο καιρός μας τα χαλάει. Το πρόγραμμα όμως του Σαββάτου ήρθε να αναπληρώσει την ακύρωση της Παρασκευής» είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θανάσης Μιχαλόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Παιανίας και ευχαριστώντας τους συλλόγους που δεν συμμετείχαν εν τέλει λόγω της ακύρωσης, δηλαδή το Λύκειο Ελληνίδων Παιανίας, τον σύλλογο Κρητών «Το Κρι-Κρι» και τον σύλλογο Πελοποννησίων Ελευσίνας. «Ευχαριστώ πάρα πολύ το προσωπικό του Δήμου Παιανίας που συνέβαλλε τα μέγιστα σε αυτή τη διοργάνωση» κατέληξε ο Θανάσης Μιχαλόπουλος.

Επί τρεις περίπου ώρες οι: Σύλλογος Αγίας Τριάδος, Εξωραιστικός Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός σύλλογος «ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ» Παιανίας, Πολιτιστικός Λαογραφικός χορευτικός σύλλογος «Δημοσθένης Παιανιεύς», Εξωραϊστικός –Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», «Επιμορφωτικός Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας», «Πολιτιστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Μεσογείων Αττικής "Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ"», Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γλυκών Νερών – Παιανίας «Η Γενοβέφα» και Θρακιωτών και φίλων Θράκης ΒΑ Αττικής παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα καταχειροκροτούμενοι από πλέον των 1000 παρευρισκομένων ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Πίτσα Παπαδοπούλου και Γιώργο Θεοφάνους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η συνέχεια δόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής οπότε και ο Σύλλογος Αργιθέας έστησε «Γλέντι του Μαγιού» με μουσική, εδέσματα και ζωντανή ορχήστρα.

Την Κυριακή η κεντρική πλατεία της Παιανίας πλημμύρισε με παιδικές φωνές που έσπευσαν να συμμετάσχουν στις δράσεις που είχε προετοιμάσει ο Δήμος Παιανίας και εν τέλει να παρακολουθήσουν παράσταση θεάτρου σκιών.